Only Records – Izdavačka kuća

Kratak fitilj

Zoran Podobnik – Žof, basista, profesor engleskog jezika, muzičku karijeru započeo u grupi “Nove igre” kao autor i basista, a s kojima je, za Jugoton, 1987. godine, snimio kompilacijski album bendova iz Osijeka, nazvan “Pogonsko gorivo”. Autor je pjesme “Za tebe anđele” koja je izdana na navedenom albumu, a koju je potom bend Džentlmeni obradio i, 2014. godine, izdao za Croatia records. Od poznatijih autorskih uradaka, surađivao je i s grupom Vigor, koji izdaju 2014. njegovu pjesmu “Titanik”. Trenutno svira u ex yu rock cover bendu “Glazbeni odgoj”, a “Kratkom fitilju” se priključuje u veljači 2023. za potrebe snimanja novog albuma te ubrzo postaje bitan nositelj kreativnog procesa ovog benda.

Leo Ižaković, bubnjar, profesionalni vatrogasac, značajno najmlađi član benda, ali ujedno i inicijator okupljanja trenutne postave benda. Svira bubnjeve u bendu “Lege” te je nakon izlaska prvog albuma Kratkog fitilja “Pozdrav iz Abesinije”, 2021. za label Slušajnajglasnije!, tvrdio da bubnjevi trebaju biti puno bolje odsvirani nego na albumu. Obzirom da svira u “svatovskom” bendu, prozvan je da stane iza svojih riječi. Nakon što je odsvirao uživo bubnjeve uz demo pjesama snimljenih za novi album, bilo je jasno da je u pravu, te s koliko užitka, kreativnosti i energije svira rock. Nagovara Žofa da se priključi ritam sekciji i zajedno snimaju drum&bass podlogu za novi album “Kratkog fitilja”.

Zvonimir Iveković, gitarista, pjevač, autor duhovne i popularne glazbe, glazbe za djecu, aranžer za brojne renomirane domaće solo izvođače, sastave i klape, voditelj je glazbenog programa i orkestra Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću. Svirao je i pjevao s brojnim lokalnim izvođačima, u cover i autorskim bendovima te je samostalni izvođač s nebrojeno nastupa. Osoba odgovorna za zvuk benda, dobro raspoloženje u bendu, logistiku, tehničku podršku i uvjeravanje da će sve, na kraju, ispasti dobro.

Matija Karša, vokal, gitarista, autor, nucleus primus benda. Trenutno svira gitaru u cover bendu “Asteroidi”, rock 60′ i 70′. Prije dvije godine osmislio projekt nazvan “Kratak fitilj” kao autorski izdanak “Asteroida”, no niti nakon izlaska albuma, unatoč vrlo dobrim recenzijama glazbene kritike, “Kratak fitilj” nije, do sada, zaživio kao samostalan bend. Iako nikada nije nastupao kao pjevač, u “Kratkom fitilju” preuzima ulogu vodećeg vokala jer, jednostavno, nije mogao naći nikoga tko bi bio voljan izvoditi njegove pjesme. Inače pasionirani ljubitelj devete umjetnosti i kolekcionar stripova, kada se ne bavi glazbom, radi kao ginekolog u bolnici, uže specijaliziran za poremećaje statike male zdjelice i inkontinencije u žena (ne, ovo nije šala!).